Mikromassage


Mikromassage är en kombination av fotreflexologi (zonterapi) och healing. Det är en mycket effektiv behandling för att avhjälpa akuta och kroniska smärtor, metoden påverkar snabbt kroppens organ. Bra vid bl a smärta i nacke och rygg (wiplash) problem med bihålor, mage, tarmar och mycket mer. Den ömma zonen under eller på foten behandlas först med ett kraftfullt tryck och därefter med ett lättare, masserande tryck. Då skickas signaler till kroppen som reagerar och får stimulans att läka själv.

I fötterna sitter mycket känslor, vilket märks både vid mikromassage och healing och det blir bättre effekt när dessa båda behandlingar kombineras!

Jag har utbildat mig vid Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Det var spännande och roligt att lära sig något nytt och nu har jag fått nya redskap att jobba med!

Hans Axelson som är grundare till Axelsons Gymnastiska Institut, har själv genom sin långa erfarenhet utarbetat metoden:

"Mikromassage är ett mellanting mellan fotreflexologi och healing, en metod som vuxit fram under två decennier ur mina erfarenheter och som jag nu vill dela med andra. Det är en reflexmetod som snabbt påverkar kroppens olika system."

"Metoden är främst avsedd för akuta smärtor i muskler, leder, nacke och rygg men även för behandling av inre organ som t ex vid mag- och tarmsmärtor. Mikromassagen kan också användas som lugnande behandling. Effekten av behandlingen kan märkas omedelbart."